укр рос eng
Ми зателефонуємо Залиште ваш
телефонний номер
info@prestige-ic.com.ua Звертайтесь!
Новини
Страхові суми (ліміти виплат) з ОСЦПВ збільшились на третину
Prestige.jpg

21 вересня 2019 року набуло чинності розпорядження Нацкомфінпослуг «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів з питань обов´язкового страхування цивільно правової відповідальності власників наземних транспортних засобів», розроблене відповідно до подання МТСБУ.

Основною метою розпорядження є підвищення захисту інтересів споживачів страхових послуг з обов’язкового страхування цивільно правової відповідальності власників наземних транспортних засобів. Згідно з розпорядженням, збільшуються на 30% страхові суми за договорами обов´язкового страхування:

  • за шкоду, заподіяну майну потерпілих, – до 130 тис. грн.
  • за шкоду, заподіяну життю та здоров’ю потерпілих, – до 260 тис. грн.

Останній раз ліміти підвищувались у лютому 2016 року.

Розпорядженням також встановлюються нові значення коригуючих коефіцієнтів для розрахунку розміру страхових премій за договорами ОСЦПВ. Зокрема, був введений новий коригуючий коефіцієнт 0,9 для електромобілів та суттєво переглянутий коефіцієнт для транспортних засобів з іноземною реєстрацією у бік підвищення (з 2-4 до 5-10).

Змінено розміри коефіцієнтів системи бонус-малус: вони можуть бути як знижувальними (до 0,9), так і підвищувальними (до 1,8) залежно від страхової історії конкретного клієнта. Як і раніше, страховики мають право, але не зобов’язані застосовувати систему бонус малус.

Також було змінено принцип визначення територіального коефіцієнту: замість місця реєстрації транспортного засобу з метою тарифікації коефіцієнт К2 буде встановлюватись за місцем реєстрації (проживання) власника транспортного засобу (фізичної особи) або місцезнаходженням юридичної особи, зазначеного в свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу.

Зменшено кількість тарифних зон з 7 до 6, а при визначенні тарифної зони замість критерію кількості жителів у населеному пункті прямо вказані назви населених пунктів, що відносяться до тієї чи іншої зони. Розпорядженням змінений коригуючий коефіцієнт К6, який зараз називається коефіцієнтом, залежним від показників збитковості/прибутковості діяльності страховика з ОСЦПВ, та встановлений в розмірі 1-3. Також введений новий коригуючий коефіцієнт К8, що залежить від способу укладання договору ОСЦПВ: для договору на паперовому носії – 1,0; для електронного договору – 0,9-1,0. Крім того, Нацкомфінпослуг прийнято розпорядження №1514 від 08.08.2019, яким затверджені нові зразки низки документів з ОСЦПВ:

  • зразок та технічний опис поліса ОСЦПВ;
  • зразок візуальної форми та технічний опис поліса ОСЦПВ, що підтверджує укладання внутрішнього електронного договору;
  • зразок та технічний опис спеціального знаку, що видається страхувальнику при укладанні договору.

Бланки полісів ОСЦПВ чинного зразка можуть використовуватись до 1 березня 2020 року.

Джерело: Дайджест МТСБУ № 122 від 23.09.2019 р.

Поліс ОСЦПВ за доступною ціною ви зможете придбати у відділеннях нашої компанії на https://prestige-ic.com.ua/ua/where-to-by/

Ми використовуємо файли Cookie для поліпшення роботи, персоналізації та підвищення зручності користування нашим сайтом. Продовжуючи відвідувати сайт, ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності.
Детальніше
Прийняти