укр рос eng
Ми зателефонуємо Залиште ваш
телефонний номер
info@prestige-ic.com.ua Звертайтесь!
Новини
Страхова компанія “ПРЕСТИЖ” прийняла участь у Зборах Асоціації «Страховий бізнес»
2020-06-19.jpg

16 червня 2020 р. відбулись чергові загальні Збори Асоціації «Страховий бізнес» . Учасники Асоціації обговорили питання стану та розвитку ринку страхування та підсумки роботи об’єднання за 2019 р. - першу половину 2020 р.

 

Протягом цього періоду значна увага у діяльності Асоціації була приділена побудові взаємодії та комунікацій з НБУ як майбутнім регулятором ринку страхування, опрацюванню ключових для галузі стратегічних, законодавчих і регуляторних документів («Стратегія-2025», законопроекти «Про фінансові послуги», «Про страхування»).

 

Асоціація доклала значних зусиль для ініціювання та опрацювання проектів законів, що спрямовані на розвиток ринку, перетворення страхування на дієвий механізм допомоги бізнесу і суспільству (щодо запровадження страхування відповідальності за пожежі, страхування відповідальності лікарів, страхування медпрацівників від COVID-19 тощо).

 

Основним напрямком роботи Асоціації «Страховий бізнес» залишається захист інтересів бізнесу, в тому числі від надмірного регуляторного тиску. Зокрема, за останній час Асоціацією були порушені питання застосування вимог фінмоніторингу в діяльності страхових компаній.

З ініціативи Асоціації Кабінетом міністрів України були пом’якшені вимоги до роботи небанківських фінансових установ на період дії карантину, завдяки чому страхові агенти отримали можливість вести роботу під час обмежень, пов’язаних з пандемією. АСБ також відстоює позицію щодо необхідності розробки та запровадження антикризової програми заходів для небанківського фінансового ринку, як це вже зроблено для банківського сектору.

 

Асоціація звернулась до представників влади з низкою пропозицій щодо конкретних кроків, які б могли послабити вплив «коронакризи» на страховий ринок.

 

Асоціації “Страховий бізнес” брала активну участь у роботі громадських рад та інших колегіальних консультативно-дорадчих органах при державних органах, при міністерствах, Нацкомфінпослуг тощо.

 

Після жвавої дискусії учасники Зборів визначили пріоритетні напрямки подальшої роботи Асоціації “Страховий бізнес”. Серед основних цілей роботи об’єднання на поточний рік – консолідація зусиль представників ринку задля вирішення стратегічних питань роботу галузі, активна участь у системній модернізації законодавчої бази, адвокація бізнесу та кроки з недопущення надмірного тиску на бізнес, послідовна побудова взаємодії з новим регулятором.

 

Страхова компанія “ПРЕСТИЖ” є членом Асоціації “Страховий бізнес” з квітня 2017 р. Загальна кількість учасників Асоціації становить 34 страховика і є найбільшим об’єднанням учасників страхового ринку за кількістю.

Ми використовуємо файли Cookie для поліпшення роботи, персоналізації та підвищення зручності користування нашим сайтом. Продовжуючи відвідувати сайт, ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності.
Детальніше
Прийняти