укр рос eng
Ми зателефонуємо Залиште ваш
телефонний номер
info@prestige-ic.com.ua Звертайтесь!
Новини
День затвердження національного державного прапора України.
2021-01-28.jpg

Офіційно прапор було  затверджено 27 січня 1918 року в Тимчасовому законі про флот УНР.

На есмінцях і лінкорах, що базувалися у Севастополі, було піднято український стяг. Він використовувався стихійно, порядок його барв ще не був усталений.

Траплялися обидва варіанти розміщення смуг – як синьо-жовте, так і жовто-синє.

Натомість у всіх ухвалених українськими урядами документах 1918 року затверджено саме синьо-жовте поєднання кольорів.

13 листопада 1918 року Українська Національна Рада у Львові проголосила державним прапором Західноукраїнської Народної республіки синьо-жовтий стяг.

Протягом ХХ століття наш прапор пройшов шлях народного визнання й юридичного оформлення.

Важливі події українського державотворення, боротьби за свободу країни, акції протесту та непокори відбувалися під національним стягом.

За комуністичного тоталітарного режиму український прапор символізував спротив. 

4 вересня 1991 року, вже після проголошення незалежності України,  національний синьо-жовтий прапор було піднято над Верховною Радою України. 28 січня 1992 року Державний Прапор України був затверджений Верховною Радою України. Це стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольорів, із співвідношенням ширини до довжини 2:3.

Державний Прапор України став символом нашої країни, втіленням національної єдності, честі та гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення.

Ми використовуємо файли Cookie для поліпшення роботи, персоналізації та підвищення зручності користування нашим сайтом. Продовжуючи відвідувати сайт, ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності.
Детальніше
Прийняти