укр рос eng
Ми зателефонуємо Залиште ваш
телефонний номер
info@prestige-ic.com.ua Звертайтесь!
Новини
Страхова компанія «ПРЕСТИЖ» провела річні загальні збори акціонерів

17 квітня 2023 року відбулись річні Загальні збори акціонерів ПРИВАТНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «СТРАХОВА КОМПАНІЯ «ПРЕСТИЖ».

Зборами акціонерів, які відбулися в приміщенні Головного офісу Компанії за адресою: м. Київ, вул. Василя Стуса, 35/37, було заслухано та затверджено звіт Правління Страхової компанії “ПРЕСТИЖ” про результати фінансово-господарської діяльності ПрАТ “СК “ПРЕСТИЖ”, звіт Наглядової ради про результати роботи, звіт Ревізійної комісії про результати роботи у 2022 р. Затверджено річний звіт ПрАТ “СК “ПРЕСТИЖ” за 2022 р., а також розглянуто звіт (висновків) зовнішнього незалежного аудитора (аудиторської фірми) та затверджено заходи за результатами його розгляду.

За даними фінансової звітності обсяг страхових премій Страхової компанії «ПРЕСТИЖ» за 2022 рік склав 78,96 млн грн, що на 7,42 млн грн або 8,59% менше попереднього року, однак більше за аналогічний період 2020 року на 22,32 млн грн або 39,41%. Страхові відшкодування 2022 року склали 14,15 млн грн, рівень виплат становить 17,92%.

Структура страхового портфеля Компанії за результатами 2022 року є наступною: на страхування майна припадає 84,84%, страхування відповідальності – 12,04%, страхування вантажів – 2,54%, особисте страхування – 0,59%. Такі показники свідчать про диверсифікованість страхового портфелю, чітке планування та виконання компанією стратегічних цілей.

2023-04-28.jpg

За партнерським каналом продажів Компанія реалізує поліси обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (ОСЦПВ), страхування наземного транспорту (авто-КАСКО), поліси Міжнародної системи автомобільного страхування «Зелена картка», а також укладає договори інших видів страхування. Так, сума страхових премій за полісами, що реалізує Страхова компанія «ПРЕСТИЖ» як посередник, за 2022 рік становить 9,93 млн грн в тому числі з ОСЦПВ – 8,20 млн грн  або 7,7 тис. полісів (у 2021 р. – 9,83 млн грн або 9,7 тис. полісів), із них за електронними полісами – 6,06 млн грн, понад 5,0 тис. полісів, або 73,9% від загальної кількості укладених договорів ОСЦПВ, «Зелена картка» - 1,43 млн грн або 507 полісів, авто-КАСКО – 293,7 тис. грн.

Компанія є орієнтованою на роботу з юридичними особами. За статусом страхувальника 83,17% страхових премій припадає на платежі від юридичних осіб, на перестрахувальників – 2,05% та 14,78% - на фізичних осіб.

Страхові резерви компанії склали 7669,0 тис. грн, активи компанії – 65593,0 тис. грн, власний капітал – 47099,0 тис. грн. Фактичний запас платоспроможності становить 46599,0  тис. грн і перевищує нормативний в 3,99 рази, що дозволяє Компанії виконувати всі свої зобов'язання перед клієнтами вчасно і в повному обсязі.

Відповідно до основних питань, порядку денного Загальних зборів акціонерів, було прийняті рішення, щодо: переобрання/обрання членів Наглядової ради ПрАТ “СК “ПРЕСТИЖ”, внесення змін до Статуту, Положення про Загальні збори акціонерів, Положення про Наглядову раду, Положення про Правління, Кодексу корпоративного управління, Положення про органи управління і контролю ПРИВАТНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА “СТРАХОВА КОМПАНІЯ “ПРЕСТИЖ”, про збільшення статутного капіталу ПрАТ “СК “ПРЕСТИЖ” шляхом додаткової емісії акцій існуючої номінальної вартості за рахунок додаткових внесків на 7,0 млн грн.

Страхова компанія «ПРЕСТИЖ» створена у 2012 році, акціонерами компанії є фізичні особи-громадяни України, має 14 ліцензій на здійснення добровільних та 11 ліцензій на здійснення обов’язкових  видів страхування, та пропонує клієнтам широкий спектр страхових послуг.

 

Нині регіональна мережа Страхової компанії «ПРЕСТИЖ» складається з однієї дирекції (у Закарпатській області), п’ятьох точок продажу (в містах Бершадь, Боярка, Луцьк, Тячів та Херсон) та близько 55 агентів з продажу, розташованих в обласних центрах України, що надають повний спектр страхових послуг юридичним і фізичним особам.

Ми використовуємо файли Cookie для поліпшення роботи, персоналізації та підвищення зручності користування нашим сайтом. Продовжуючи відвідувати сайт, ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності.
Детальніше
Прийняти